درباره ما
سامانه های اطلاعات جغرافيايی (Geographic Information System) یا GIS سامانه های کامپيوتری هستند که جهت ذخیره و بکارگیری اطلاعات جغرافیایی از آنها استفاده میشود. به طور کلی یک سامانه اطلاعات جغرافيايی برای جمعآوری، ذخیره، تجزیه و تحلیل دادههایی استفاده میشود که موقعیت جغرافیایی آنها یک مشخصه اصلی و مهم محسوب میشود؛ به عبارت دیگر این سامانهها برای جمعآوری و تجزیه و تحلیل کلیه اطلاعاتی که به نحوی با موقعیت جغرافیایی در ارتباط هستند بکار برده میشوند.
این اطلاعات ممکن است به صورت نقشه، جداولی از دادهها و یا فهرستهايی از اسامی یا آدرسها باشند و کار کردن با این حجم زیاد دادهها با روشهای معمولی و غیرکامپیوتری بسیار مشکل و وقت گیـر و در بعضـی مـوارد حتـی غیـر ممکـن است. هنگامـی که همین دادههـا وارد یک GIS میشوند میتوان براحتی انواع پردازشها و تجزیه و تحلیلها را با صرفه جوئی در هزینه و زمان انجام داد.
امروزه به کارگیری GIS در معقولههای مختلف جهت تصمیم گیریهای راهبردی و مدیریتی، ارائه آمار و امور بازرگانی در حال گسترش میباشد. یکی از این معقوله ها، زمینههای مختلف کشاورزی است. به روشنی یکی از تعیین کنندهترین عوامل مؤثر در تمام عرصههای کشاورزی، موقعیت جغرافیایی میباشد. بنابراین، ایجاد بانکهای اطلاعات جغرافیایی در زمینههای مختلف کشاورزی، در مدیریت منابع و تصمیمگیریهای راهبردی بسیار مؤثر خواهد بود.
این پایگاه در اردیبهشت سال 1390جهت به اشتراک گذاشتن اسناد اطلاعات جغرافیایی کشاورزی استان اصفهان به منظور تسهیل امور مدیریتی و بازرگانی ایجاد شده است. اولین اسناد ارائه شده در این پایگاه، اطلاعات جغرافیایی گلخانههای استان اصفهان میباشد که به سفارش مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان و توسط بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصهان تهیه گردیده است.
امید است با توسعه اطلاعات این پایگاه به تمام عرصههای کشاورزی، بتوان قدم مثبتی در جهت پیشرفت کشاورزی استان برداشت.
|